Annonse
14:48 - 03. oktober 2013

På stedet tvil

Per Thomas Andersen sier han vil tenke på gateplan. Selv mister professoren fort bakkekontakten.

I boksen: Andersens essay fremstår som en kombinasjon av løst sammenklippede forelesningsnotater, skriver vår anmelder. Arkiv Foto: Siv Dolmen
Annonse

Av humanistene, og særlig litteraturforskerne, ønsker vi oss ofte større vilje til å skrive hinsides de rituelle antologiene og fagfellevurderte tidsskriftene: Vi vil at de skal ta optikken litteraturen byr på ut i den store offentligheten.

Per Thomas Andersen, professor i nordisk litteratur ved Universitetet i Oslo, har gjennom mer enn tyve år vist en forbilledlig evne til å bevege seg ut i åpent lende, enten det er med en ettbinds litteraturhistorie, en litteraturkritisk bok om 1990-tallslitteraturen eller en stor artikkelsamling om kosmopolitisme og postnasjonalisme.

Sistnevnte interesse er det han nå følger opp med essayutgivelsen Til stede, og denne gangen ønsker Andersen å nyttegjøre seg den samfunnsgeografiske lesningen i en noe friere form.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse