Annonse
10:11 - 13. desember 2013

Ny ham

Med mytologisk-visjonær rytmesans frir Pedro Carmona-Alvarez seg fra forbildene og finner sitt eget språk.

Eventyrpreget: Pedro Carmona-Alvarez har alltid vært en fabulerende og oppfinnsom poet, og det er derfor ingen overraskelse at det passer ham godt å kle diktene opp i myter. Foto: Eva Lene Gilje Østensen
Annonse

Slanger, ulver, fedre og vakre piker: Et mylder av skapninger åler seg ut av Sanger for kor, Pedro Carmona-Alvarez‘ første diktsamling på ni år. Siden Prinsens gate (2004) har Carmona-Alvarez skrevet romaner, om man da ikke teller diktantologien Verden finnes ikke på kartet (2010) blant utgivelsene –  men det bør man åpenbart gjøre. Forfatterens dykk ned i verdenspoesien, så vel som redigeringssamarbeidet med Gunnar Wærness, ser ut til å ha fått betydning for hans egen diktning.

De fem avdelingene i Sanger for kor fletter myter, historie og eventyr tett. Diktene forteller om oppkomst og undergang, om dødskult og nye fødsler. Samlingen åpner med en skapelsesberetning som nikker til kjente tilblivelsesmyter, samtidig som dets eget univers er særegent og konkret. Verden trer frem gjennom en familie med mor, far og barn: «far ga oss navn og vi ga navn/mor sa alltid hva er det med liljene og de het liljer fra da av».

 

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.