Annonse
13:29 - 20. juni 2013

Nesten fullt hus

Svein Roger Nilsens setter likhetstegn mellom bok og hus. Hvis så er tilfelle, er forfatteren langt på vei en dyktig tømrer.

Noveller: Svein Roger Nilsen lykkes på en underholdende måte å skrive nok et kapittel i den store boken om byråkratiets lyter. Foto: Paal Audestad
Annonse

En laktoseintolerant autist i fritt fall fra en høyspentmast; Freud som dupper av i stolen sin midtveis i en psykoanalyse; sosial angst på ungdomsskolen som forklaring på en byråkrat gone bad; forsøksvise tilnærmelser til noen mystiske kornsirkler utenfor et hus i Lier. Svein Roger Nilsen spiller på et vidtfavnende register i de fire novellene som utgjør Den elektriske skogen – både når det kommer til motiv, tematikk og stil.

 

Paranoia. I «Birkebane» følger vi Pluto, den angstridde syvendeklassingen som på tenåringens vis overlesser bagateller med betydning. Han blir ydmyket av en utviklingshemmet gutt – en uvesentlig episode for alle andre enn Pluto – men hovedpersonen blir livredd for at imaget som tøff gutt er ødelagt, og paranoiaen driver ham vekk fra klassekameratene.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse