Annonse
13:27 - 23. mai 2013

– Jeg har ingen hemmeligheter

I over 30 år har Stig Larsson vært en offentlig person. I sin siste roman visker han ut de siste restene av det som en gang var et skille mellom hans innerste tanker og resten av verden.

Personlig: I prosadiktsamlingen Natta de mina (1997) skrev Stig Lasson utleverende om sitt eget liv. Boken har vært inspirasjon for flere av de selvbiografiske eksperimentene i nyere skandinavisk litteratur. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

– Internett burde være forbudt. Det er så mange idioter der og de skriver bare idiotiske ting, sier forfatter og selverklært geni, Stig Larsson. Han har hverken Facebook, twitterkonto, mail eller mobil.

Stig Larsson nyter en kald bitter på utestedet Angst i Oslo. Angst holder egentlig ikke åpent i dag, men eieren gjør et unntak, selv om han først trodde vi hadde fått et i overkant eksklusivt intervju med den avdøde krimkongen Stieg Larsson. «Jeg er ikke litt for alle. Jeg er mye for noen», står det på en innrammet plakat på toalettet. Litt som Larsson, en forfatter som stadig oftere forveksles med sin navnebror, men som betyr veldig mye for dem som har lest ham.

Siden hans siste roman kom ut i fjor har Larsson fått både ris og ros for sin utlevering av personlige tanker og intime detaljer som andre ville låst ned i kjelleren.

Annonse