Annonse
13:41 - 03. januar 2013

Ikke bare Ivar

Språkåret 2013 er et jubileumseksperiment.

Kjendis: 96 prosent av Norges befolkning vet hvem Ivar Aasen er. Et godt utgangspunkt for Språkåret 2013. Foto: Scanpix
Annonse

I år er det to hundre år siden Ivar Aasen ble født, og i den anledning kunne MMI denne uken fortelle at hele 96 prosent av Norges befolkning fortsatt vet hvem han er, og hele 56 prosent har sansen for ham. Kun 7 prosent har ikke det. Antageligvis er dette de samme som en gang i tiden har tusjet ned en spynorsk mordliste.

For å markere Aasen, Det Norske Teatrets 100-årsjubileum og det språklige mangfoldet i Norge, arrangeres Språkåret 2013. Her skal samtlige norske språk og målformer feires gjennom flest mulig arrangementer, store som små, over hele landet. I spissen står nynorsk og bokmål, men også kvensk, lulesamisk, nordsamisk og sørsamisk, samt romani, romanes og norsk tegnspråk, skal feires.

– Det er en hovedvekt av nynorsk i programmet?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker