Annonse
13:41 - 03. januar 2013

Ikke bare Ivar

Språkåret 2013 er et jubileumseksperiment.

Kjendis: 96 prosent av Norges befolkning vet hvem Ivar Aasen er. Et godt utgangspunkt for Språkåret 2013. Foto: Scanpix
Annonse

I år er det to hundre år siden Ivar Aasen ble født, og i den anledning kunne MMI denne uken fortelle at hele 96 prosent av Norges befolkning fortsatt vet hvem han er, og hele 56 prosent har sansen for ham. Kun 7 prosent har ikke det. Antageligvis er dette de samme som en gang i tiden har tusjet ned en spynorsk mordliste.

For å markere Aasen, Det Norske Teatrets 100-årsjubileum og det språklige mangfoldet i Norge, arrangeres Språkåret 2013. Her skal samtlige norske språk og målformer feires gjennom flest mulig arrangementer, store som små, over hele landet. I spissen står nynorsk og bokmål, men også kvensk, lulesamisk, nordsamisk og sørsamisk, samt romani, romanes og norsk tegnspråk, skal feires.

– Det er en hovedvekt av nynorsk i programmet?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.