Annonse
15:46 - 03. oktober 2013

Fra laterna magica til webcam

En bok om film som får det til å svi i øynene av visuell feedback.

Personlige favoritter: Kunsthistoriker Marit Paasche skriver om billedkunstens forhold til filmmediet i fire essays om fire ulike filmer. Over: Ingmar Bergmans Persona (1966).
Annonse

Og så går vi atter en gang på kino og tenker over forholdet mellom film og billedkunst. Nei, vi setter oss ned med laptop-en og laster ned det vi trenger, tenker jeg. Det er noe vi ikke blir ferdig med, dette, men det gjør ikke så mye, all den stund det kommer inspirerte og inspirerende utbrudd ut av det.

For all del, perspektivet i Marit Paasches Et annet lerret – Fire historier om film og billedkunst er for lengst etablert. Men i denne gråsonen av en periode vi befinner oss i – der dinosaurer som meg fortsatt husker svart/hvitt-tv, mens ungene mine tar internett som en selvfølge – er det i det siste blitt enda mer påtrengende.

 

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.