Annonse
15:12 - 10. januar 2013

En kritikerpris å hige etter

Annonse

Sinte, strenge, og morsomme: I ytterst få sjangre er den negative versjonen mest gøy å lese. Unntaket er bokanmeldelser. Det engelske nettstedet The Omnivore har samlet de beste av de verste, og kårer den 12. februar årets slakt. På listen fins en gjennomgang av Salman Rushdies selvbiografiske verk Joseph Anton som slår fast at når leseren er ferdig med boken er verden «mindre og grimmere» enn før. «Jeg leste hele greien med bulgarsk aksent,» skriver Camilla Long om enda en langdryg memoarbok. «Man kunne ha stokket om på sidene og lest dem i hvilken som helst rekkefølge (…) og boken ville ha vært like interessant eller uinteressant, like god eller dårlig,» skriver anmelder Allan Massie om en dikters forsøk på å skape poesi.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.