Annonse
11:11 - 10. oktober 2013

En helstøpt kvinne

En norgeshistorie sett fra kjøkkenbenken er en gnistrende velskrevet biografi over et udramatisk liv i en spennende tid.

Kokekunstner: Henriette Schønberg Erken (1866–1953) er Norges mest innflytelsesrike kokebokforfatter gjennom tidene. Foto: NTB / Scanpix
Annonse

Stor Kokebok av Henriette Schønberg Erken er kokebøkenes bibel: stor, autoritativ, selvmotsigende. I likhet med Bibelen er det en bok alle bør ha. Men kanskje mest av kulturhistoriske hensyn. Folk som bruker Bibelen for å finne ut hvordan de skal leve livene sine, eller som kilde til kunnskap om natur og forplantning, oppfattes ofte som litt skrudde.

De som faktisk sier at de bruker Schønberg Erkens Stor kokebok i dag, er enten svært, svært gamle, svært, svært gammelmodige eller så gode til eksegese, fortolkning og tilpasning av oppskrifter at de slett ikke behøver en kokebok.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse