14:08 - 19. september 2013

Doktor Steigan Stockmann

AKP-stifter Pål Steigan har oppkalt sin selvbiografi etter Ibsens stykke om mannen som setter alt på spill for å fortelle sannheten. Da var han litt selvironisk.

Folkefiende: Jeg har aldri prøvd å bli populær, og jeg har lyktes over all forventning, sier bokaktuelle Pål Steigan. Foto: Ingrid Styrkestad

Han var med å danne AKP(m-l), han har hilst på Pol Pot og han er en av de kraftigst kritiserte politikerne i Norgeshistorien. Denne uken utgir Pål Steigan boken En folkefiende.

– I lanseringen av boken selger du deg inn som Norges mest utskjelte politiker, og du gjentar i flere aviser at «Pål Steigan fortsatt er et banneord i mange kretser». Når ble du egentlig folkefienden?

– Jeg var 18 år første gang jeg fikk høre at jeg var som dyret i Johannes’ åpenbaring. Jeg var på NRK sammen med Tron Øgrim, i et program om generasjonsmotsetninger, og vi bannet i kirken så det holdt. Vi kuppet programmet og var anti-USA, anti-Arbeiderpartiet, og vi nådde avisenes forsider. Hvis du går mot makten, så blir du utskjelt.

Annonse