Annonse
15:18 - 10. januar 2013

Det store sakprosalotteriet

Hvilke bøker er terningkast fire, og hvilke er terningkast fem? Her står striden om innkjøpet av norsk sakprosa.

Inne: Blant årets innkjøpte sakprosabøker finner vi Svein Tore Bergestuens Aamodt og Kjus, Toralv Maurstads For et liv, Håvard Rems Hank, Torild Skards Maktens kvinner, Steinar Opstads Himmelretninger, Kari Vogts Husets folk og Caroline Ugelstads Per Inge Bjørlo.
Annonse

– Slik innkjøpskriteriene er formulert nå, kan ordningen hjelpe frem bred, salgbar litteratur, som allerede har et relativt stort publikum.

Det sier Tore Slaatta, professor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, som tidligere har evaluert Kulturrådets støtteordning for sjangeren.

– Vektleggingen av at sakprosabøkene skal være rettet mot et allment publikum kan forsterke markedsmekanismer snarere enn å korrigere dem. Det er et paradoks.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.