Annonse
04:33 - 16. august 2013

– Dawkins er fundamentalist

Han vet nøyaktig hva han gjør, sier litteraturprofessor Terry Eagleton om Richard Dawkins siste islam-provoserende utspill.

Bokaktuell: – Senkapitalismen vet ikke hva den skal bruke humanvitenskapene til, sier Terry Eagleton. Foto: Siv Dolmen
Annonse

Den verdensberømte britiske evolusjonsteoretikeren og ateist-aktivisten Richard Dawkins sjokkerte og skapte storm på sosiale medier da han i forrige uke fastlo følgende overfor sine 777.000 følgere på Twitter: «Alle verdens muslimer har færre nobelpriser enn Trinity College, Cambridge.»

Meldingen utløste en storm av respons, med nye tilsvar fra Dawkins, og er kommentert i nettaviser over hele verden. Men Dawkins’ argeste opponent i det internasjonale fagmiljøet, den britiske litteraturprofessoren Terry Eagleton, som denne uken er i Norge blant annet for å lansere den norske oversettelsen av en bok som er skrevet for å gjendrive Dawkins’ ateisme-prosjekt, har ikke engang hørt om Twitter-meldingen før Morgenbladet viser en utskrift.

– Oi. Har Dawkins skrevet dette? Ja, altså jeg gikk jo selv på Trinity, men jeg har ikke fått noen nobelpris. Nei, hva skal jeg si til dette? Dawkins pisker opp stemningen. Det er det han gjør. Han er en ideolog, han er ikke bare en vitenskapsmann som fremmer sannheten, han er som en siste dagers opplysningsfigur.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.