Annonse
13:48 - 03. januar 2013

Berømte brødre som faktisk er brødre

Annonse

Enebarn er neppe i primærmålgruppen for George Howe Colts nye bok Brothers, som handler om, vel, brødre. Colt er tidligere prisbelønt for en utvidet biografi om sin egen familiehistorie, og nå skildrer han forholdet til sine egne brødre – han har tre av dem og klassifiserer seg selv som en blidgjørende megler i midten – sammen med portretter av berømte brødreforhold fra historien: Marx-brødrene, Theo og Vincent van Gogh, Kennedy-søsknene, Bach-familien, Ira og George Gershwin. Selv om brødre under syv år i snitt krangler hvert 17. minutt (vi siterer nå fra The New York Times’ anmeldelse) er menneskearten likevel nokså skånsom mot søsken av samme kjønn. Sandtigerhai-brødre fortærer hverandre allerede i morens mage.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.