Annonse
13:43 - 27. september 2012

Tidsklemt ihjel

Alle disse hentingene og bringingene som kom og gikk, ikke visste vi at det var livet.

Annonse

Du vil kanskje ha vanskelig for å tro det, men generasjonen jeg selv tilhører – det vil si de mellom 30 og 40, med godt slingringsmonn på begge sider – får faktisk barn på en ny og hittil uprøvd måte i verdenshistorien.

Sånn har det i hvert fall vært lett å tenke, når jeg har prøvd å orientere meg i strømmen av foreldrebøker fra mine medievante generasjonsfeller: Oppdrag: mamma, pappa; Hva skal vi med barn?; Heia mamma!. Mange av utgivelsene er gode, men også preget av et slags eksistensielt sjokk. Vi? Med barn? Nå skal dere jaggu meg få høre hvordan vi har det! Ikke for ingenting tok det Karl Ove Knausgård mer enn 3000 sider å komme over at han var blitt far.

Så er spørsmålet hva i dette ropet som skyldes den vanlige selvopptattheten blant oss dessertgenerasjon-narsissister, og hva som er resultat av reelle historiske strukturendringer.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse