Annonse
23:42 - 03. mai 2012

Svartsyn-syndromet

Ikkje bare er det å skriva i seg sjølv ei manifestering av energi og tillit til kommunikasjonen. Utruleg mykje god litteratur er fylt av glede, handlar om glede.

Snever poesikritikk: Visst finst det god litteratur som er trist. Men det er absurd å hevda at god litteratur må vera trist, mener artikkelforfatter Helge Torvund. Illustrasjon: «Ikon», maleri av Kjell Pahr-Iversen
Annonse

På eit seminar ved lanseringa av boka Framtidsfrø på Litteraturhuset i oktober møttest mange ulike faggrupper og diskuterte behovet for nytenking, heilskapstenking og eit økologisk perspektiv. Eg las dikt mellom innlegga, og eit av desse slutta slik:

 

Sett opp i blindeskrift

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.