Annonse
05:05 - 02. november 2012

Poesifilm av og for absolutt alle

Dersom poesifilm skal få tyngde som eget uttrykk, må den både søke og tåle strengere kunstneriske krav.

Utforskningvilje: Etter oppfordring fra Zebrafestivalen laget 33 filmskapere fra 13 land en film til diktet «Meine heimat» av Ulrike Almut Sandig. Kvaliteten varierte.
Annonse

KOMMENTAR

Zebra Poesifilmfestival ble nylig arrangert for sjette gang i Berlin. Av 870 innsendte bidrag fra 63 land ble 171 filmer valgt for visning i den elegante art deco-kinoen Babylon fra 1929. Poesifilm, hvor tekst er bærende bestanddel, ble laget allerede i filmens begynnelse. Men det er først de siste årene at formen har vunnet selvstendighet, og ikke lenger bare er et kuriøst innslag ved poesi-, film- og animasjonsfestivaler. Når nyopprettede Oslo Poesifilm arrangerer en festival for digital og visuell samtidspoesi 16. til 18. november, med fokus på Baltikum, er kurateringen gjort i samarbeid med internasjonale poesifilmarrangører som årlig møtes på nettopp Zebra. Spørsmålet er om listen vil legges høyt nok.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.