Annonse
00:03 - 04. mai 2012

Pinlig berørt

Kulturkritikk eller underholdning? Kirsten Hammans Se på meg oppsummerer samtidskulturens fascinasjon for det pinlige, trivielle og flaue.

Likheter: Litteratur og tv-humor har det siste tiåret utforsket det pinlige og flaue. Casper Christensen og Frank Hvam i humorserien Klovn har mer enn man skulle tro til felles med Kirsten Hammans romanfigurer.
Annonse

Med tittelen Se på meg kan man ikke anklage Kirsten Hamman for å underkommunisere sine temaer: narsissisme, kamp om å bli sett, fantasier om en fremtidig suksess som skytes stadig lengre frem i tid.

Romanen åpner med at en ung kvinne tvinges til å leie ut halve leiligheten da samboeren reiser på selvrealiseringstur til India. Det tar ikke mange sidene før vi har skjønt at Julies kjæreste nok aldri kommer tilbake – tross hennes iherdige forsøk på å lure seg selv og andre til å tro det motsatte. Like raskt forstår vi at det neppe bare er uflaks som skiller hennes nye leieboer Sune fra den bestselgeren han drømmer om å skrive. Forfatteren har baksideteksten komponert før boken – nå gjenstår bare den lille detaljen: å skrive den.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.