Annonse
15:11 - 27. september 2012

Opprørsk trykksverte

Til tross for selvpubliseringsmulighetene på nett gir mange ut papirbøker for egen regning. Skam eller undergrunn?

Utgitt på eget forlag: Distribusjon og omtale er et tilbakevendende problem for egenpubliserte forfattere, men noen ganger løsner det – E. L. James salgsuksess Fifty Shades of Grey begynte beskjedent som e-bok og nettbasert Print on demand. Jørn H. Sværen betalte av egen lomme for å få nøyaktig den gulfargen han ønsket på omslaget til Dronning av England (til venstre). Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Drømmer du om å bli forfatter? Vurdert å DIY? Altså: Do it yourself. Skriv noe. Bla deg gjennom mulighetene på et trykkeris nettside: Visittkort, løpesedler, cd, klistremerker, der: Liminnbundne bøker! Vi gjør det enkelt: Ensidig innmat, standard omslag, A4 stående, 20 sider. Velg opplag. Hm. Vi begynner i det små, 50 eksemplarer! Velg produksjonsdeadline: Tja, et par virkedager holder vel. Pris? Overkommelig! Vips. Du har kommet med bok.

Og så da?

– Jeg tror ikke jeg hadde den samme følelsen som andre har når de holder sin første bok i hånden. Det var mer sånn: Nå starter en stor jobb med å få den ut til folk.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse