Annonse
15:16 - 10. mai 2012

Nasjonaldag for voksne

Annonse

«For de fleste familier i Norge begynner nasjonaldagen med at foreldrene får et dunk i hodet kl 5 om morgenen.» Vekkes gjenkjennelsen? Det er Agnar Mykle som skriver, i en bok med avistekster fra forfatterens tid i Bergen. Som altså inkluderer en betraktning over 17.mai. Ifølge Mykle er det ikke bare av storsinn, men av bekvemmelighet vi forsiktige nordmenn overlater dagen til barna, takknemlige for å slippe selv: «Derfor er vi lykkelige i bevisstheten om at vi har andre som kan feire dagen for oss. Vi har jo barna! De kan rope hurra, de kan gråte av glede, de kan gå i tog og vifte med flagg, mens vi voksne kan stå ved gatekanten og nikke mildt og behersket og være – voksne! Jo det er med norsk lettelse vi overlater dagen til barna.»

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.