Annonse
11:09 - 24. mai 2012

Den hellige Karin av Manhattan

Akademikertalentet som ble reklamearbeider og vaskehjelp. Avant­gardisten som ble pinsevenn og bønneleder. Etter 15 år retter Karin Moe igjen sitt språkkritiske blikk mot dagens norske virkelighet.

På høyden: Karin Moe har ikke glemt gamle poserende kunster fra tiden som medievennlig stuntpoet på 1980-tallet. Krykken skyldes en hofteoperasjon. – Det finnes ikke kropper til det min generasjon kvinner har vært med på, sier hun. – Barnehagehenting, organisasjonsliv, yrkeskarriere, utenlandsturer: Ingen kvinner i historien har levd sånn før. Menn har det – de har hofter til det. Foto: Haakon Nordvik
Annonse

Norsk offentlighet, vær på vakt: Karin Moe er ferdig med det hun selv kaller «en avsides periode». Nå varsler den 67 år gamle stuntpoeten, litteraturstrategen, bønneentusiasten og iscenesetteren utadrettet virksomhet igjen, og da kan ingen vite hva som vil skje. 

For første gang på drøyt 15 år kommer Moe med ny bok, en 600-siders samling sakprosatekster som sveiper fra retoriske analyser av finansspråket til en lesning av Operabygget i Oslo som metafor for pinseunderet. Lanseringen av Skrifter ter seg som et nøye planlagt mediedikt: I dag er Morgenbladet på besøk, snart kommer Klassekampen, og så er det regionpressens tur. Hun er i ferd med å regissere vestlandsslippet med innkallinger til Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende og hennes nåværende lokalpublikasjon Haugesunds Avis. Da skal beboere på Haugalandet få øynene opp for hvem de har boende midt iblant seg.

– Folk her aner ikke jo ikke hvem jeg er, sier Karin Moe henvendt til den lokale fotografen, i en blanding av saklig erkjennelse og kokett vantro.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse