Annonse
15:56 - 16. august 2012

Bøker med bistand

Den kristne bistandsorganisasjonen Digni sponser et dusin skjønnlitterære utgivelser på Aschehoug. – Oppsiktsvekkende, sier utviklingsforsker Terje Tvedt.

Illustrasjon: Ellen Lande Gossner
Annonse

To nye romaner på Aschehoug forlag – Geir Gulliksens Bøyde knær og Thomas Hylland Eriksens Veien til Barranquilla – er blitt til med støtte fra bistandsorganisasjonen Digni. I researchprosessen har Gulliksen besøkt Masai-folket i Kenya, mens Hylland Eriksen har vært i Bogotá i Colombia. Digni har betalt forfatternes reise og diett, og i tillegg gitt dem tilgang til sitt nettverk av lokale tolker, hjelpere og privatpersoner.

Bøkene er en del av et større samarbeid med Aschehoug, som forteller at et titall av forlagets skjønnlitterære forfattere er eller skal dra på lignende researchreiser med organisasjonens støtte.

Digni er en paraplyorganisasjon for 19 norske misjonsorganisasjoner og kirkesamfunn, med et trosbasert verdigrunnlag. Pengestøtten til forfatterne kommer fra en pott Digni forvalter på vegne av det statlige bistandsorganet Norad. Midlene er øremerket til opplysningsarbeid om nord-sør-spørsmål i Norge.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse