Annonse
04:00 - 03. juni 2011

Lystskriveren

Lyrikk og vold, holocaust og detektivmysterier: Den feirede forfatteren Michael Chabon nærmer seg vidt sprikende sfærer med samme grunnprinsipp.

Annonse

Et stykke ut i samtalen – etter at Michael Chabons lettflytende, raspende stemme har pratet om alt fra gleden over å bli publisert på norsk til det merkelige politiske skjebnefellesskapet mellom amerikanske kristenfundamentalister og israelske sionister – kommer det frem hva som i bunn og grunn driver hans eget uoversiktlige og vanskelig oppsummerbare forfatterskap.

– Det koker ned til en følelse av lek, sier skribenten på telefon fra California, der dagen så vidt har begynt og fortsatt, kan man se for seg, er full av solskinn og uutnyttet potensial.

– Det betyr ikke at jeg alltid skriver om lykkelige hundevalper. Og gleden ved å skrive og lese er noe litt mer komplisert enn nytelsen du opplever ved å spise en bolle potetgull. Men likevel: Hvis ikke prosjektene mine appellerer til lekelysten på et eller annet nivå, er det ingen vits i å holde på.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse