Annonse
04:00 - 24. juni 2011

Einar og Jesus

Hva skal Ole Chr. Kvarme med venner når han har fiender som Einar Gelius?

I knehøyde: Einar Gelius takler både biskop Ole Chr. Kvarme og mange andre i knehøyde. Foto Scanpix
Annonse

Den berømte og nå avsatte sognepresten i Vålerenga menighet er ute med nok en bok. Blant bibelversene denne gangen er et vi alle kjenner: «Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, skal også dere gjøre mot dem». (Mat 7, 12)

Hvis verset er blant Gelius rettesnorer i livet, burde han ikke klage på behandlingen han selv har fått av Oslos biskop Ole Chr. Kvarme. I boken sin takler «fotballpresten» både Kvarme og mange andre i knehøyde. Menighetsrådsmedlemmer som ikke støttet Gelius i konflikten med Oslos biskop og prestekolleger som rapporterte om hans uortodokse påfunn får gjennomgå.

En prest varslet oppover om at Gelius prioriterte å gå på fotballkamp fremfor å snakke med et medlem av menigheten som ba om en samtale i forbindelse med hennes manns død. Varslerens handling får av Gelius merkelappene «uærlig og ukollegialt». Solveig Fiske, som slo Gelius i kampen om bispeembetet i Hamar, får også sitt pass påskrevet: «Hun forsvant fra Løten til Hamar bispestol og siden har ingen hørt eller sett noe til henne.»

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse