Annonse
04:00 - 04. mars 2011

Delte reaksjoner i forfattermiljøet

Flere forfattere ønsker debatten velkommen, men beklager formen den har tatt.

Audun Lindholm: Positivt avventende. Foto: Siv Dolmen
Annonse

Hordaland fylkeskommune sitter på en av nøklene til Litteraturhuset i Bergens videre liv. Fylket finansierer byens Skrivekunstakademi, og det er usikkert om de vil godta høyere husleie hvis institusjonen skal flytte inn i Litteraturhuset.

Forfatter Olaug Nilssen, som var daglig leder ved Skrivekunstakademiet frem til august i fjor og tidligere satt i Litteraturhusets styre, mener at hun ikke har lovet for mye når hun har uttalt seg positivt om samlokalisering av de to institusjonene.

– Litteraturhuset har ennå ikke rettet noen formell henvendelse til Skrivekunstakademiets styre. Likevel ble styret informert om de potensielle samarbeidsplanene, og jeg gikk ikke utover mitt mandat i arbeidet med å få dem realisert, sier Nilssen, som mener både Tomas Espedals og Erling Gjelsviks avisinnlegg om Litteraturhuset har relevante poenger, men at det er urettferdig at innspillene tar form av en drepende kritikk.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse