Annonse
04:00 - 13. august 2010

Ibsen redux

Henrik Ibsen var ingen pioner i etableringen av norsk teater. Forsker Anette Storli Andersen viser at han snarere videreførte sterke teatertradisjoner.

Ibsen i nytt lys: Forskeren Anette Storli Andersen påviser at det allerede fantes er rikt teaterliv i Norge lenge før Henrik Ibsen.
Annonse

Deus ex machina. En mirakuløs inngripen. Som når en gud fires ned fra snorloftet i en klassisk gresk tragedie, en gud som løser alle problemer. Omtrent slik er vi vant med å forstå Henrik Ibsen i norsk teaterhistorie.

Men ikke alle er villige til å akseptere den etablerte fortellingen om hvordan «europeeren» Ibsen plutselig dukker opp i Christiania og mot alle odds skaper norsk teater ut av ingenting.

– Teatersituasjonen i Norge før 1850 har vært oppfattet som underutviklet og elendig, men i virkeligheten eksisterte det et rikt teaterliv i Norge lenge før Ibsen, forteller Ibsen-forsker Anette Storli Andersen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker