Annonse
04:00 - 24. desember 2009

Mad Men

Bendik Kaltenborn og Martin Ernstsen setter den arbeidende mann inn i uhyggelige kontekster.

Absurd julehilsen: Bendik Kaltenborn er en ambassadør for det glade vanvidd.
Annonse

00-tallet har vært en liten gullalder for norske tegneserier, mye takket være de to småforlagene No Comprendo Press og Jippi. Ikke bare har de medvirket sterkt til Christopher Nielsen, Jason og Pushwagners suksess, de har også sørget for at unge talenter får en sjanse – i Norge, og i utlandet med den engelskspråklige samarbeidsantologien Angst. Begge forlag avslutter året med sterke utgivelser som ikke bare understreker dette poenget, men også gir forhåpninger om at 2010-tallet kan bli et like godt, om ikke bedre, tiår for norsk tegneserieproduksjon.

Fyrvokternes kammerspill. Martin Ernstsen, født 1982, har allerede rukket å utgi heftene Nissefugl og Ugler 1 og 2. Fugløya er hans første tegneseriebok, og til tross for det ornitologiske navneslektskapet, dreier det seg om et helt selvstendig og temmelig fuglefritt verk.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mest lest

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker