Annonse
04:00 - 25. juli 2008

Sjelløs og viljesterk

Norges viktigste dokumentarredaktør deler gjerne ut retoriske våpen til sine meningsmotstandere.

Politikernes redaktør: Forlagssjef Ida Berntsen har blant annet Gerd-Liv Valla, Kåre Willoch og Jonas Gahr Støre i stallen. Selv kaller hun seg «den minst trendbevisste forleggeren i landet».
Annonse

Ida Berntsen (37) siterer gjerne fra den kulturkonservative Cappelen-legenden Henrik Groths essay Har forleggerne sjel?:

Forleggeren er en formidler, en forløser, en mellommann. Som sådan er han nøytral, pregløs, uten lukt og smak. Men samtidig er han lyttende, speidende, behovsprøvende. Her er han en ivrig og allestedsnærværende, en snushane, en kobler. Som sådan lukter han. Er forleggeren tilfeldigvis utstyrt med sjel, blir det en privatsak.

– Jo, dette er mitt ideal. Det er den beste arbeidsbeskrivelsen jeg har sett av det å være forlegger, sier Ida Berntsen, forlagssjef for dokumentarlitteratur i nyfusjonerte CappelenDamm.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.