Annonse
04:00 - 05. desember 2008

Sår planøkonomiske frø

Prisverdig bok om landbrukets fremtid hemmes av tvilsomt forlagsarbeid og forfatterens manglende uavhengighet.

Jordbruk og samfunn: Christian Anton Smedshaug problematiserer hvordan matproduksjon organiseres. Disse landløse bøndene dyrker et stykke nylig okkupert jord i Santa Catalina, Filippinene, 6. november 2008. Foto: Jes Aznar/Scanpix
Annonse

Christian Anton Smedshaugs bok om «jordbruk og samfunn i det 21. århundre» kommer til rett tid. Det er behov for å stille grunnleggende spørsmål om hvordan matproduksjonen i samfunnet skal organiseres.

Interessen for utgivelser som Eric Schlossers Fast Food Nation, Marion Nestles Food Politics og Mats-Eric Nilssons Den hemmelige kokken viser at det også finnes etterspørsel etter kritisk kunnskap på dette feltet. Matproduksjonsfeltet støter an mot en mengde viktige debatter, deriblant om genmanipulering, energiproduksjon/bioenergi, prissjokket på råvarer, og WTO-forhandlingene med sine fordelingsspørsmål.

Landbruket er omgitt av omveltninger og kontroverser, preget av ideologiske debatter og en kamp om virkeligheten i landbruket. Dette genererer behov for kunnskap.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mest lest

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker