Annonse
04:00 - 29. februar 2008

Pengene tilbake!

John Berger skriver så godt at tekstene blir verdiløse når forlaget slurver med oversettelsen.

Sanselige vandringer: John Bergers historie fra Lisboa er rik på slike øyeblikk som får en til å stoppe opp for virkelig å se – eller lytte.
Annonse

Den nå over åtti år gamle John Berger har gjennom årene skaffet seg mange beundrere for romaner som G. og To the Wedding, og for kunsthistoriske studier som About Looking og Ways of Seeing. Susan Sontag kaster nesten alle hemninger i sin hyllest gjengitt på Bergers hjemmeside:

Jeg beundrer og elsker John Bergers bøker. Han skriver om det som er viktig, ikke bare interessant. I engelskspråklig samtidslitteratur står han for meg uten rivaler; ikke siden Lawrence har det eksistert en forfatter som ofrer den sansede verden så mye oppmerksomhet uten å glemme samvittighetens imperativer. Han er mindre av en poet enn Lawrence, men mer intelligent, og edlere. Han er en vidunderlig kunstner og tenker.

Bergers Here Is Where We Meet (på engelsk i 2005) lever her og der, og på sitt helt beskjedne vis, ganske opp til den type overdrivelser. Den består av en serie erindringsmettede skisser fra ulike steder i Europa – Lisboa, London, Kraków, Madrid – der Berger møter gamle venner, men fremfor alt for lengst avdøde skikkelser som ledsager ham og snakker til ham som om de var mer nærværende enn de levende. Dermed kan boken også kalles en roman istedenfor et memoarverk.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mest lest

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker