Annonse
04:00 - 19. desember 2008

Livet på Mars

Jason polerer uttrykket, men skinner ikke som før.

Jason tar en sci-fi: Men handlingen pulserer fremover med karakterer som aldri blir annet enn aktørhylstre.
Annonse

Å bli «signet på stor internasjonalt label» er gjerne alt som trengs for at norsk dagspresse gir musikere en dobbeltside og spådommer om internasjonal stjernestatus. De fleste av disse forsøkene havarerer selv før debutalbumet er ute.

Jason er derimot en suksesshistorie, om enn i en annen sjanger. Tatt inn i stallen til USAs ledende alternative tegneserieforlag, Fantagraphics Books, kan han nå vrinske i kor med de spenstigste serieskapere i verden, som Chris Ware, Joe Sacco og Robert Crumb.

Streit Jason. Jason får kanskje ikke samme oppmerksomhet i Norge som light-talenter i musikken, men internasjonalt er han altså stor. Det gir mange muligheter, men også mange fristelser. Den siste musketer bærer dessverre mest preg av det siste. Med et kjent forlag i ryggen har man et potensielt større publikum foran seg. Bevisst eller ikke, Jason er blitt en streitere kunstner i sine siste utgivelser. Det vare, tause Jason-språket er borte og i bytte får man en actionpreget handling hvor tegningene er rene illustrasjoner mer enn viktige utfyllende handlingselementer.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mest lest