Annonse
04:00 - 04. juli 2008

En håpløs tilværelse

– Irak på åttitallet var som 1984 av George Orwell, sier forfatteren Sinan Antoon. Han har skrevet bok om en irakisk student som skriver i koder fra Saddams fengsel.

Storebror så deg: – Å leve i Irak var som å leve i et fengsel, sier Sinan Antoon, som har gitt ut bok om en fengslet student i Saddams Bagdad.Foto: Enric Marti/Scanpix
Annonse

– Jeg måtte tenke på et sitat av Kafka: «Det finnes uendelig håp, men ikke for oss.»

Slik beskriver den irakiske forfatteren Sinan Antoon det å vokse opp i Bagdad på 1980-tallet. Krigen mot Iran føltes endeløs, Saddams diktatur ble verre og verre, og det hemmelige politiet var hele tiden på jakt etter fiender av staten.

– Jeg gråt da jeg satt i Bagdad og leste innsmuglede utgaver av 1984 og Kamerat Napoleon av George Orwell. Det var jo vårt samfunn han skrev om.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker