Annonse
04:00 - 29. juni 2007

Ukens navn: Anne Hege Si­mon­sen

Har skre­vet boken Mis­ten­ke­li­ge ut­len­din­ger – mi­no­ri­te­ter i norsk pres­se gjen­nom hund­re år (Høy­sko­le­for­la­get) sam­men med Eli­sa­beth Eide.

Fors­ke­re ved Høy­sko­len i Oslo som har fors­ket på me­di­er si­den 1905. Før­s­te­ama­nu­en­sis ved jour­na­list­ut­dan­nin­gen ved Høg­sko­len i Oslo, Eli­sa­beth Eide (t.v.) og so­si­al­an­tro­po­log/jour­na­list Anne Hege Si­mon­sen.
Annonse

– Svarte fotballspillere beskrives ennå som «sorte perler» og «uslepne diamanter». Er det ellers noe nytt under solen i norsk presses dekning av minoriteter?

– Vel, det er i hvert fall klart at det er blitt mer sportsjournalistikk i løpet av de hundre årene vi har studert – og at det igjen har ført til flere avisartikler om minoriteter.

– Noen andre trender som peker seg ut?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.