Annonse
04:00 - 29. juni 2007

Turbo-ateisten

Christopher Hitchens har gitt Vårherre terningkast én.

Ler av As­ke­lad­den: Chris­to­pher Hitch­ens blir som Per og Pål i even­ty­ret, når de ler av As­ke­lad­den som fin­ner snå­le ting langs sti­en og put­ter dem i skrep­pa.
Annonse

Ateisten og urokråken Christopher Hitchens har skrevet en bok om Vårherre der Han – altså Gud – får terningkast én.

I snart tredve år har briten – fra mai 2007 amerikaneren – Christopher Hitchens levert gode, skarpsindige og morsomme artikler og bøker om alt og alle han ikke liker. Like lenge har han skrevet gode og skarpsindige ting om folk og filosofier han synes om, men hans hyllester til Thomas Jefferson («han oppfant USA») og George Orwell («alle opprøreres beste venn») sliter mer med humøret.

Nei, gi Hitchens noen han slett ikke kan fordra, Mor Teresa for eksempel, og han får mange flere mil på literen. I boken Misjonærstillingen (1995) drar han den gode nonnen gjennom gjørmen med høyt humør og sydende sarkasmer (han sammenligner henne med kortsvindlere, tivoliskurker og swiss bank-account artists).

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse