Annonse
04:00 - 26. oktober 2007

Rus­se­buss fra hel­ve­te

Tur­bo­ne­ger er for smar­te for sitt eget bes­te.

Glam­rock: Had­de det ikke vært for kon­sept­ma­ke­ren Tho­mas Selt­zer (øverst til venst­re), had­de Tur­bo­ne­ger høyst sann­syn­lig vært en rus­se­buss på tom­gang. Foto: Bjørn Op­sahl
Annonse

Egentlig skulle Turboneger hete Nazipenis. I min tid på Persbråten Videregående husker jeg samme navn ble vurdert til en russebuss. Bussen ble til slutt hetende Jøderedet.

Hadde jeg ikke visst bedre, hadde jeg trodd Turboneger var en russebuss fra Oslo 3. Homoerotikk, fascistestetikk og analhumor har en helt spesiell appell blant unge vestkantgutter. På Persbråten ble det bæsjet overalt: i postkasser, i avistraller, i skolegården. Peniser ble luftet triumferende under pulten, eller brukt til å daske hverandre i dusjen.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.