Annonse
04:00 - 21. september 2007

Rus, rock og Ricoeur

Den inneholder store doser narkotika, alternativ åttitallsrock og professorale refleksjoner. Men kanskje handler Christian Refsums nye roman aller mest om ambulansesjåførene i Sofienbergparken?

Rock og feeling: Ulike omgivelser og institusjoner belønner og oppfordrer til bestemte adferdsmønstre. Dette gjelder rocken og rusomsorgen så vel som familien og universitetet, sier Christian Refsum. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Kriminalroman, rockeroman, universitetsroman, åttitallsroman, osloroman – forlaget kan, hvis det insisterer, finne dekning for mange salgbare merkelapper når det nå lanserer Christian Refsums første roman Ingen vitner for vitnet.

Bjørn Harlem, den yngre, spiller i 1986 i en rekke rockeband i jappe-Oslos undergrunn. Han har kjæresten Nathalia. I tillegg jobber han turnus som vakt på Krohgen, et herberge for byens aller verste rusmisbrukere og uteliggere. Han blir vitne til at en ansatt bruker vold mot klientellet, og en natt blir en eldre alkoholiker myrdet på sovesalen.

Samtidig, i 2006: Bjørn Harlem, den eldre, er professor i litteraturvitenskap på Blindern. Han sliter i jobben på universitetet, og noe er galt i forholdet til Nathalia og deres to barn. Han begynner å skrive om Krohgen, og han begynner å spekulere: Hvem drepte Jørgensen?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse