Annonse
04:00 - 27. april 2007

Problematiske MEMOarer

Ukeavisen Ledelse ville kjøpe MEMO. Hvorfor er dette utelatt når to tidligere MEMO-journalister skriver historien om bladets død?

Premierenerver: Kristine Moody og Memo-redaksjonen lanserte første Memo 15. mars 2006. Et år etter foreligger boken om magasinets død, skrevet av tidligere ansatte. Foto: Ole C.H. Thomassen
Annonse

Forfatterne av boken om Memo, Sigurd Smidesang Rønningen og Reidar Mide Solberg, utelot siste akt av dramaet om nyhetsmagasinet Memos skjebne: Umiddelbart etter at det 19. september i fjor ble kjent at Dagbladet ville legge ned Memo, tilbød nemlig Ukeavisen Ledelse, som eies av Mediehuset Vårt Land, seg å kjøpe bladet og fortsette driften. Dette skjedde på initiativ av sjefredaktør Magne Lerø, som var overbevist om at bladet kunne overleve dersom man kuttet brutalt i kostnadene, justerte opplagsambisjonene og spisset det redaksjonelle produktet. Også Helge Simmones, direktør i Mediehuset Vårt Land og sjefredaktør i avisen Vårt Land, var en pådriver for disse planene.

Etter samtale med journalistene ble det imidlertid klart for Lerø at de ansatte ikke var motivert nok til å drive videre med ny eier.

– Jeg er skuffet over at vi ikke fikk det til, sier Lerø.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Men da forfatteren debuterte med romanen Falketårnet i 1985, var det omvendt.