Annonse
04:00 - 05. januar 2007

Ikke glem årets bok!

Det er fortsatt ikke for sent å stemme på årets bok.

Stem og bestem: Det er fortsatt tid igjen før valgurnene stenges.
Annonse

Stemmene tikker inn i Morgenbladets kåring av årets bok. Flere har dessuten våget seg på en begrunnelse: “Rimber er kongen!” fastslår en leser som har stemt på Øyvind Rimbereids essaysamling Hvorfor ensomt leve. Andre mener Tim Flannerys klimaskildring Værmakerne fortjener utmerkelsen. “Fordi jorden fortjener det!” skriver én. “Fordi det er den viktigste boken for fremtiden,” supplerer en annen.

Andre igjen har andre favoritter. Konsentrasjonsleirdokumentet Tidsvitner av Jakob Lothe og Anette Storeide skiller seg ut, ifølge en leser, “fordi boka er så sterk og nær og formidlar viktig erkjenning utan store fakter og med stor menneslig innsikt.” En annen leser mener Jan Jakob Tønseth fortjener utmerkelsen for sin novellesamling von Aschenbachs fristelse, fordi Tønseth er “en så kresen og tenksom ordkunstner, en glitrende stilist uten store fakter.”

Eller blir det Dag Solstad? Hans roman Armand V er “noe av det mest orginale og sterke som er utgitt av norsk litteratur de senere år,” skriver en begeistret innsender, dermed “beviser Solstad at han er sentrum i den norske, moderne kanon”. Eller bør Gro Dahle vinne, hun som med sin roman Huset i snøen skriver “irriterende og betagende” såvel som “fengslende og stemningsfullt”?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse