Annonse
04:00 - 20. april 2007

Det er krig!

Det kritiske historiefagets far var en journalist for all ettertid.

Herodot (t.v.) og Thukydid: De aller første i Thorleif Dahls kulturbibliotek.
Annonse

Jeg bør være mer pedagogisk i disse spaltene! Sammentreff er alltid så pedagogiske. Treff: Tidsskriftet AGORA utgir nummer med temaet krig. Treff: Thorleif Dahls kulturbibliotek har hatt 50-årsjubileum. Sammentreff: Begge trykker tekster av den greske historikeren Thukydid (eller Thukydides).

Nå vil jeg ikke skrive noen ukritisk hyllest til Thorleif Dahls kulturbibliotek – det tungt besteborgerlige foretaket vet uansett å hylle seg selv. Og AGORA kan jeg hylle muntlig eller med enkle hint og vink. Men begge initiativene er, tja, la oss si: prisverdige.

De første titlene som kom ut i kulturbiblioteket var Henning Mørlands oversettelser av historikerne Herodot og Thukydid. I forbindelse med jubileet kommer det en ny pocketserie. Det er ikke blant de mest hjernesnødde initiativene til nå. I mange europeiske land har slike pocketutgaver av klassikere vært en selvfølge i flerfoldige tiår.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Kvalitetsvurdering er vanskelig, det er klart, men hvis det blir helt tilfeldig, et lotteri, så mister jo systemet legitimitet.
Men da forfatteren debuterte med romanen Falketårnet i 1985, var det omvendt.