Annonse
04:00 - 20. april 2007

Det er krig!

Det kritiske historiefagets far var en journalist for all ettertid.

Herodot (t.v.) og Thukydid: De aller første i Thorleif Dahls kulturbibliotek.
Annonse

Jeg bør være mer pedagogisk i disse spaltene! Sammentreff er alltid så pedagogiske. Treff: Tidsskriftet AGORA utgir nummer med temaet krig. Treff: Thorleif Dahls kulturbibliotek har hatt 50-årsjubileum. Sammentreff: Begge trykker tekster av den greske historikeren Thukydid (eller Thukydides).

Nå vil jeg ikke skrive noen ukritisk hyllest til Thorleif Dahls kulturbibliotek – det tungt besteborgerlige foretaket vet uansett å hylle seg selv. Og AGORA kan jeg hylle muntlig eller med enkle hint og vink. Men begge initiativene er, tja, la oss si: prisverdige.

De første titlene som kom ut i kulturbiblioteket var Henning Mørlands oversettelser av historikerne Herodot og Thukydid. I forbindelse med jubileet kommer det en ny pocketserie. Det er ikke blant de mest hjernesnødde initiativene til nå. I mange europeiske land har slike pocketutgaver av klassikere vært en selvfølge i flerfoldige tiår.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mer fra Bøker