Annonse
04:00 - 09. februar 2007

Araberne kommer

Saklitteraturen om islam og muslimer som preget fjoråret, får i vår følge av et stort antall skjønnlitterære utgivelser fra den arabiskspråklige verden.

Yasmina Khadra: Blir oversatt til norsk.
Annonse

I tillegg kommer et stort antall romaner som på ulike måter tematiserer møtet mellom vestlig og islamsk kultur.

Gyldendal er det forlaget som markerer seg sterkest i vår, med fire romaner fra det muslimske kulturområdet, deriblant Nobel-kandidat Assai Djebars Skyggesøster . Janneken Øverland, som leder Gyldendals avdeling for oversatt litteratur, mener at vårens strøm av arabiske titler delvis skyldes tilfeldigheter, delvis langsiktig satsing og delvis at islam og Midtøsten preger mediebildet.

– Disse bøkene tar lang tid å lage, så det er litt tilfeldig at så mange ble ferdige samtidig, men det er ingen tvil om at tiden er riktig. Kulturklimaet og samfunnsdebatten øker interessen for denne typen litteratur. Dette så vi først i USA. Amerikanerne er naturlig nok blitt interessert i de områdene hvor ungdommene deres blir drept, sier hun.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.