Annonse
04:00 - 07. desember 2007

En åpen bok

Ole Ro­bert Sun­de inn­røm­mer det. Han er blitt mer fol­ke­lig.

Annonse

Morgenbladet befinner seg på det som for den flittige Ole Robert Sunde-leser er kjente trakter. De små ting i og rundt forfatterens leilighet i Thereses gate på Bislett i Oslo er utgangspunktet for mang en tankerekke som senere har funnet veien inn i bøkene. Forfatteren leder an inn i biblioteket, hvor han setter seg bak skrivebordet og begynner å snakke, mildt undrende over hva den siste tidens medieinteresse har ført med seg. På pulten ligger en åpen bok og et hvitt ark, samt et eksemplar av Eva, bladet for voksne kvinner, som inneholder et portrettintervju med forfatteren.

Morgenbladet innrømmer å ikke ha kommet seg igjennom hele den nye boken, Jeg er et vilt begrep, bare noen essays her og der.

– Det er bra, den passer til å bli lest sånn. Men den er planlagt som et suksesjonsfelt. Når du leser den, så merker du deg kanskje en setning. Så kommer du til neste essay, så ser du at den setningen du merket deg er tittelen på det neste essayet. Sånn forflytter den seg hele veien; den henger sammen på et vis. Men samtidig er den laget slik at du kan slå opp i innholdsfortegnelsen, og lese det du har lyst til å lese om.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse