Annonse
04:00 - 21. september 2007

Morgenbladets bibliotek

Denne uken Hege Gundersen, seniorredaktør i Universitetsforlaget.

Annonse

TV-SERIE

Dennis Potter: Den syngende detektiv

Om fjernsynet har noen kanoniske tekster, så er BBC-serien om psoriasis-rammede Philip Marlow (sic) en av dem. Marlow bakser i et kaos av musikalske hallusinasjoner, smerter, romanscener og barndomstraumer. Jeg synes det er fortrøstningsfullt at det er ved hjelp av fiksjon, musikk og populærkultur han klarer å skape mening i galskapen. Potter behandler vårt kulturelle fellesgods med en type foraktfull ømhet som er allmennfjernsynet verdig, og med en særegen formsans, hyllet og kopiert i en rekke filmer og serier siden 1980-årene.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse