Annonse
04:00 - 03. november 2006

Kåt på Cuba

Chupame, hermanas! Torgrim Eggen har skrevet en kontrarevolusjonær kioskroman om trekantforholdet mellom en kubansk poet og to nymfomane søstre.

Kioskromanforfatter: Torgrim Eggens siste overbeviser ikke, samme hvor lang tid man tar seg.
Annonse

Torgrim Eggen gikk nylig ut i Dagbladet og kritiserte slakten av sin siste roman. Han hevdet gribbene i dagspressen hadde vært for raskt ute med klørne, og at de ut fra ambisjonen om å være først ute hadde gjort slurvete lesninger som ikke burde stått på trykk.

På denne bakgrunn hadde det selvsagt vært deilig å fastslå i Morgenbladet at Torgrim Eggens nye roman er misforstått og suveren. For jeg lover: Jeg har tatt meg god tid med Hermanas. Jeg har ikke skummet fløten, men lest så grundig det er mulig med en påkostet kioskroman. Jeg har til og med fått en venninne til å lese 100 sider fra boken høyt (mens jeg la meg tilbake i sofaen, lukket øynene og lot ordene skylle over meg), i et håp om at høytlesning ville få frem skjulte kvaliteter.

Snakkende penis. Så mye kan jeg i det minste si, at boken blir adskillig artigere når man deler opplevelsen. Slik blir nemlig aggresjonen over de språklige banalitetene erstattet med høylytte hikst og grynt – som i møte med dette avsnittet:

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse