Annonse
04:00 - 27. januar 2006

Førsterangs reisande

Sjølvsagt endrar det ikkje på dei grunnleggande vilkåra for kvinnene generelt at ei og anna sit på sin høge hest og leikar harem med unge arabarar. Men når ein først har fått nyta utsikta derifrå, ser ein annleis på det.

Til hest: Tunisiske beduinar på Sahara-festivalen. Trass i at ho var einsleg kvinne på tur, fekk Solveig Aareskjold svinga seg i salen i den tunisiske ørkenen. Foto: Hassene Dridi/ AP Photo/Scanpix
Annonse

Eg sit på flyet og les i Turen går til Tunisia, av den danske journalisten Søren Dalsgaard, utgitt på Aschehoug i 2002. Det er ei lekker lita bok med tett tekst og gode kart. Eg har tillit til denne Søren Dalsgaard, eg reknar han som ein forbundsfelle på denne første reisa mi til Nord-Afrika.

Mot slutten kjem han inn på arabisk skikk og bruk.

“Du kan lett bli så god venn med en tunisier, for eksempel med en ansatt på hotellet, at du blir invitert til å komme og spise hjemme hos vedkommende,” les eg, og gler meg allereie.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Men da forfatteren debuterte med romanen Falketårnet i 1985, var det omvendt.