Annonse
04:00 - 07. januar 2005

Med krigen som læremester

– Den eneste måten vi kunne frigjøre oss fra krigens skam og tabuer på var gjennom å skrive, sier Elias Khoury, forfatteren av Solens port.

Beiruts mann: Beirut er åpen for alle typer metaforer – du trenger ikke reise, Beirut reiser, sier Elias Khoury.
Annonse

Høstens utgivelse av Solens port har gjort en av araberverdenens fremste samtidsforfattere kjent i Norge utover den snevre kretsen av spesielt interesserte arabister. Interessen for libaneseren Elias Khourys saga om de palestinske flyktningene har vært så stor at Aschehoug for lengst er blitt kvitt førsteopplaget på sytten hundre eksemplarer.

– Solens port var noe jeg hadde tenkt på i tretti år, sier Khoury til Morgenbladet.

Forhistorien begynner når en ung og idealistisk Elias Khoury, ansatt ved PLOs forskningssenter i Beirut på begynnelsen av syttitallet, funderer over at ingen hadde skrevet noe gjennomgående om al-nakba, katastrofen, som palestinerne kaller den etniske rensningen de ble ofre for i tiden rundt opprettelsen av staten Israel.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.