Annonse
04:00 - 03. juni 2005

– Jeg har ikke noe liv

Han har levd på gaten. Han har eksportert demokratiet til Irak og USA. Han er død. Møt Claus Beck-Nielsen.

Claus Beck-Nielsen: Tre ikke-eksentriske, men typiske, alminnelige mennesker. Foto: Thomas Brun
Annonse

– I prinsippet er jeg forvalteren av Claus Beck-Nielsens liv og verk. Jeg skal være høflig, arbeidsom, imøtekommende og reflekterende, men først og fremst ta meg av fortellingen, sier mannen foran meg. Etter at Claus Beck-Nielsen erklærte seg død i 2001, har det oppstått en viss forvirring omkring hans identitet.

Dødsårsaken er ukjent, men bakerst i boken Selvudslettelser finnes erklæringen for første gang. Der finner vi også disse opplysningene om forfatteren: “Seksuell debut som 18-årig med Mira Chakravarty. […] Søgte i perioden 1990-2001 hjælp hos læger, speciallæger, psykologer, psykiater, kinesiolog, akupunktør og homøopat. 51 kilo, kleptoman”.

Mest sjokkerende er likevel forfatterfotografiet: Claus Beck-Nielsen står oppreist, kun ikledd hvit bomullstruse, sokker og sko. Han har et bredt tøystykke rundt magen, som bare delvis skjuler medisinske slanger og beholdere, som løper videre ned i underbuksen. Man kan føle seg uvel av mindre.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker