Annonse
04:00 - 09. desember 2005

Ei openberring

Du har aldri lese noko liknande.

Annonse

EN LITEN GUBBES DØD

En liten kule hoppet ut av nesa på en gubbe og falt ned på bakken. Gubben bøyde seg ned for å ta opp kula, og da hoppet en liten pinne ut av det ene øyet og falt ned på bakken, den òg. Gubben ble redd, visste ikke hva han skulle gjøre, og beveget leppene litt. I det samme øyeblikket hoppet en liten firkant ut av munnen på ham. Gubben tok seg for munnen med hånden og da hoppet en liten mus ut av ermet på ham. Gubben ble syk av skrekk, og for ikke å falle satte han seg ned på huk. Men da var det noe som knakk i gubben, og han gled ned på bakken som en myk plysjpels. Da spratt et langt spyd ut av gylfen til gubben og helt i enden av spydet satt en mager liten fugl. Gubben skulle til å skrike, men den ene kjeven satte seg fast i den andre og istedenfor å skrike hikket han bare svakt og lukket det ene øyet. Gubbens andre øye forble åpent men sluttet å bevege seg og glinse, det ble ubevegelig og matt, som hos et dødt menneske. Slik innhentet den lumske døden en liten gubbe som ikke hadde ant at hans tid var inne.

– Daniil Kharms

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse