Annonse
04:00 - 07. oktober 2005

Stygge ord ikke lov

Annonse

Da forfatteren GP Taylor skulle tale til tolv-trettenåringene ved Penair skole i Truro, Cornwall, gikk det galt. Taylor er ordinert prest i Den anglikanske kirke og forfatter av boken Shadowdancer, som har solgt 250 000 eksemplarer. Men presten brukte for stygge ord. Rektor Barbara Vann ba ham om å forlate skolen, melder The Guardian.

Og ordene var “bum” (rumpe), “bogey” (buse), “fart” (fjert), “crap” (dritt) og “pee” (tiss). Dette gjorde barna svært “opphisset”, forteller skolen. Rektor la til at hun hadde trodd en forfatter ville greie å bruke et annet vokabular.

Den 47 år gamle Taylor, som også er tidligere politimann, forteller at han sa at tv var “crap” sammenlignet med bøker og at han brukte ordet “bogey” da han omtalte barneklassikeren Fungus the Bogeyman:

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.