Annonse
04:00 - 07. oktober 2005

Stygge ord ikke lov

Annonse

Da forfatteren GP Taylor skulle tale til tolv-trettenåringene ved Penair skole i Truro, Cornwall, gikk det galt. Taylor er ordinert prest i Den anglikanske kirke og forfatter av boken Shadowdancer, som har solgt 250 000 eksemplarer. Men presten brukte for stygge ord. Rektor Barbara Vann ba ham om å forlate skolen, melder The Guardian.

Og ordene var “bum” (rumpe), “bogey” (buse), “fart” (fjert), “crap” (dritt) og “pee” (tiss). Dette gjorde barna svært “opphisset”, forteller skolen. Rektor la til at hun hadde trodd en forfatter ville greie å bruke et annet vokabular.

Den 47 år gamle Taylor, som også er tidligere politimann, forteller at han sa at tv var “crap” sammenlignet med bøker og at han brukte ordet “bogey” da han omtalte barneklassikeren Fungus the Bogeyman:

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse