Annonse
04:00 - 14. oktober 2005

Drømmen om det globale spillet

Amerikaneren Franklin Foer drømmer om at fotballen får samme posisjon i USA som ellers i verden. Imens har han skrevet bok om verdens mest globaliserte sport.

Annonse

Det er umulig å stemple Franklin Foer som sportsidiot. Han er i redaktørteamet i det svært respekterte The New Republic, og har fartstid fra US News and World Report, The New York Times, Washington Post, Slate og Spin. Men han skiller seg unektelig mest ut i rollen som fotballskribent.

– Du er vel nærmest en pioner i USA når det gjelder å skrive om fotball?

– Sant. Men jeg tror også det er lett å overdrive den amerikanske mangelen på viten om fotball. Det blir en enkel stereotypi, en klisjé. Siden det skjer enormt i Amerika innen kultur og underholdning, kan et segment som fotballens faktisk bli ganske stort uten å kunne bli dominerende eller bli del av hovedstrømmen! Særlig blant mennesker under 40 er det mange som vokste opp med spillet, som er tiltrukket av det og ønsker å lære mer om det.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.