Annonse
04:00 - 16. september 2005

Morgenbladets bibliotek

Denne ukens bibliotekar: Jan Langlo Leder for Cinemateket, Norsk filminstitutt

Annonse

PLATE

Roky Erickson & the Aliens: Roky Erickson & the Aliens (1980)

– Det beste kjøpet jeg noen gang har gjort, var da jeg fant originalutgaven av denne plata til kr. 40,- på en platemesse i Førde i 1989. Smått legendariske Roky Erickson (fra det psykedeliske 60-tallsbandet 13th Floor Elevators) hadde et lengre opphold på mentalsykehus bak seg da han begynte å forfatte låter med titler som “I Walked With a Zombie” og “Creature with the Atom Brain”. Albumet inneholder et knippe enkle, iørefallende og tidløst fengende popperler med dirrende undertoner av galskap og vanvidd. En sann kult-klassiker.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse