04:00 - 01. april 2005

Jan Erik Vold i bilder

Nils-Øivind Haagensen om åtte snapshots av Jan Erik Vold, som denne våren er aktuell med et halvt dusin bokutgivelser.

Hit and run: Selv om litteratur, som Viktor Sjklovskij sa det, ikke er tenkning i bilder, så er litteraturen bilder: Her er Jan Erik Vold på antikrigsdemonstrasjon i Oslo, februar 2003, med 60 000 mennesker rundt seg.

1.

jeg traff Per Petterson to ganger den dagen forfatterne demonstrerte utenfor Regjeringskvartalet mot sleipe Morten Meyer og kompani, først der, så klart, i flokken, hvor Per sa, jaja, på tide å få seg ei øl?, og vi lo, for det var det ikke, halv ett på dagen, men det var liksom demo, ikke sant, og Espen Stueland ville kaste brostein, men han ville jo ikke det, men vi sto der og skjemta litt om det, grøssa litt av Meyer, smilte til hverandre, så forsvant Per, men dukka altså opp igjen, utenfor Tinghuset, jeg hadde tatt en kaffe med Ingrid Storholmen og var vel på vei hjem da han dukka opp, følger du etter meg, eller?, vi lo igjen, og Per hadde en Tronsmo-pose i hånda (så klart!) og viste meg de to bøkene han hadde kjøpt, den ene var ei samling amerikanske essays, den andre Jan Erik Volds nye: “God jul med Gertrude Stein”, jeg liker formatet, sa Per, om Vold-boka, sånn skal bøker se ut!, ikke sant?, jo-o, klart det, så viste jeg ham min nye Tronsmo-bok, “Windblown world”, journalene til Jack Kerouac, og Per gliste, vi liker ham, vi gjør det, og sjekk bildet på omslaget, hehe, vi liker det også, vi er mot mytologisering av forfattere, flirte Per, men faaan det er et kult bilde, kul bok også, forresten
 

2.

Annonse