Annonse
04:00 - 07. januar 2005

Begrunnelser, takk!

Jeg beklager å måtte si det, men anmeldelsen i gratisblekka Natt&Dag gav meg faktisk adskillig mer.

Annonse

For noen år siden leste jeg Fosnes Hansens Beretninger om beskyttelse. Etterpå satt jeg igjen som et spørsmålstegn: Hva i all verden var det ved denne boken som hadde fremkalt slike panegyriske, nærmest ekstatiske anmeldelser? Dette var jo rett og slett triviallitteratur, verken mer eller mindre. Så leverte jeg boken på biblioteket og tenkte ikke mer på saken.

Et par år senere satt jeg og klikket meg gjennom gamle anmeldelser i den elektroniske utgaven av Vinduet. Tilfeldigvis kom jeg over en anmeldelse med tittelen “Språklig og tankemessig vanmakt”, skrevet av Erik Bjerck Hagen. Den leste jeg, og moret meg kostelig. Slik skulle det sies! Anmelderen avspeilet helt presist min egen lesning av Fosnes Hansens bok i en grundig og drepende analyse, med fyldige kommentarer til teksten.

Så, tre–frie år senere: Den samme Bjerck Hagen anmelder Jonny Halbergs Gå til fjellet. Og jeg blir sittende og undres: Hva er dette?

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse